Reikihoito on tie yksilön luonnolliseen parantumiseen ja henkiseen kehitykseen.

Japaninkielinen reiki-sana tarkoittaa jumalista tai universaalia elämän-energiaa.

Reiki-istunnossa kädet laitetaan ihmisen kehon biologisesti aktiivisten pisteiden yläpuolelle, jolloin niihin siirtyy käsistä parantavaa elämänenergiaa. Reiki-istunnon aiheuttamat tuntemukset ovat syvyydeltään verrattavissa hoitavaan hierontaan. Se on vaikutukseltaan monikerroksinen tasapainottava prosessi, jossa ihmisen elintoiminnot elpyvät kaikilla tasoillaan. Nykyään prosessia kuvataan kauniisti bioenergiseksi korjaukseksi. Maailmankaikkeuden luomisvoimien energia,jota japanilaisessa perinteessä kutsuttiin reikiksi, palauttaa ihmisen kehon energiatasapainon. 

Reiki (jap. Usui Shiki Ryoho, eli Usuin luonnollisen parantamisen menetelmä) on luontaishoitomenetelmä, jonka kehitti japanilainen Mikao Usui (1865–1926) 1920-luvun alussa. Usui tarkoitti menetelmän fyysisten, emotionaalisten ja henkisten sairauksien hoitoon sekä yleisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen.
Reiki on yksi uskomuslääkintään kuuluvista hoitomuodoista. Reikiin viitataan usein myös käsitteillä "vaihtoehtoinen hoitomuoto" sekä "täydentävä hoitomuoto". Suomessa reiki-menetelmää on opetettu vuodesta 1985 lähtien.